Kakaós rostkeksz recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kakaós rostkeksz hozzávalói:
(kb. 14 db lesz belőle)
15 dkg zabpehely
15 dkg búzakorpa
1 dkg szódabikarbóna
6 evőkanál natúr kakaópor
20 dkg vaj
2 tojás, édesítőszer - ízlés szerint
A KÉPET A 10. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD.
A Kakaós rostkeksz elkészítési módja:
1. ) A zabpelyhet egy teflonban megpirítjuk, majd ledaráljuk egy darálóban. (Nekem elveszett a darálóm, ezért nem daráltam le. :-))) 2. ) A tojást a vajjal és az édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. (Nekem volt 1 dl házi, cukrozatlan meggylevem, azt is beleöntöttem. ) 3. ) Az így kapott masszát alaposan összegyúrjuk, golyókat formázunk, amelyeket laposra nyomunk a tenyerünkkel, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készült el. (A receptkönyvben 8 percet írnak, de nekem úgy nagyon puha volt még a tésztám. ) Egy bögre (sovány) tejjel nagyon-nagyon finom! :-) Ez lenne a recept. Én 2-3 db-ot szoktam enni belőle, telít és jól is esik. És ami a lényeg, másnap reggel nagyon használ. :) Vaj helyett én margarint használtam, tökéletesen megfelel, és szerintem kevesebb kakaó is elég bele. Jót tesz neki egy kis mazsola, vagy aszalt gyümölcs is belevágva. Csokidarabokat is lehet beledobálni. Ezt a receptet egyébként a Mindmegettén találtam, onnan másoltam át úgy, ahogy eredetileg le van írva. Mindjárt dupla adagot sütöttem, és úgy látom jól eláll. Sütésnél figyeljetek, kb. 15 perc után lehet rá számítani, hogy készen van. Ha túlságosan megsül, akkor kiszárad.
Köszönet érte BÉVI48 - nak :))))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fadigflo, 2009. márc. 4. 22:07
A kakaós rostkeksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.