Csokis rostkeksz recept
Szénhidrátszegény
A Csokis rostkeksz hozzávalói:
• 7,5 dkg zabpehely
• 7,5 dkg búzakorpa
• 0,5 dkg szódabikarbóna
• 3 evőkanál natúr kakaópor
• 10 dkg vaj
• 1 tojás
• folyékony édesítő ízlés szerint
A Csokis rostkeksz elkészítési módja:
A zabpelyhet csak úgy szárazon megpirítod, majd néhány másodpercre bedobod a kávédarálóba. (Ha ilyesmi nincs otthon, bármilyen aprító megteszi.) Ezután a tojást a vajjal meg az édesítőszerrel habosra vered, hozzáadod a búzakorpát, a pirított zabpelyhet és a szódabikarbónát, s az így kapott masszát alaposan összegyúrod. Eközben már izzíthatod a sütőt, mert a masszából úgyis nemsokára diónyi nagyságú golyókat formálsz, amiket kissé ellapítva egy tepsin sütsz meg. Nálunk egy adagba 6-7 keksz fér be anélkül, hogy a forróságban „összenőne". Egy tepsi tartalma 180 fokon kb. 8 perc alatt készül el.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: anett59, 2008. febr. 11. 16:23
A csokis rostkeksz elkészítési módja és hozzávalói.