Habkönnyű csokoládékrém recept
Szénhidrátszegény
A Habkönnyű csokoládékrém hozzávalói:
• 1 tojásfehérje
• 3 evőkanál natúr kakaópor, vagy Norbi instant kakaó
• folyékony édesítő ízlés szerint
A Habkönnyű csokoládékrém elkészítési módja:
Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd ehhez óvatosan keverd hozzá a kakaóport és az édesítőt. Nagyon könnyű, csokiízű habot kapsz. Egyetlen hátránya, hogy szinte azonnal meg kell enni, ugyanis a tojáshab egy idő után összeesik. Szerencsére ez a körülmény nálunk még egyszer sem okozott problémát — annál inkább az utánpótlás.
Igaz, nem önálló étel (bár puding helyett én szívesen kanalazom), viszont egy csomó más finomság alapja lehel.
Larának például a palacsintába töltött változat nagyon bejön.
Arra mindig ügyelj, hogy csak natúr kakaóport használj, a különféle granulátumokat ugyanis telenyomják répacukorral.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: anett59, 2008. febr. 8. 15:02
A habkönnyű csokoládékrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.