Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis örvény a' la Fló recept

Csokis örvény a' la Fló recept

Elkészítési idő 50 perc

A Csokis örvény a' la Fló hozzávalói:
10 dkg háztartási keksz
15 dkg margarin
15 dkg tejcsokoládé
2-3 evőkanál olaj
2 tojás sárgája
8 dkg fehér csokoládé
2-3 evőkanál natúr kakaópor

A KÉPET A 3. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD.


A Csokis örvény a' la Fló elkészítési módja:
Tegyük a kekszet egy műanyag zacskóba, s nyújtófával törjük össze. Olvasszuk meg a margarint egy serpenyőben. Vegyük le a tűzről , s keverjük hozzá a keksztörmelékhez. Egy muffin sütőt béleljünk ki muffin papírokkal. Osszuk el köztök a kekszes keveréket és nyomkodjuk a törmeléket a papírok aljába és oldalára. Tegyük 20 percre a hűtőbe (vagy hideg helyre), vagy míg megszilárdul/megkeményedik a keksz. 180°C- ra melegítsük elő a sűtőt (gázsütő 4-es fokozat). Ez alatt olvasszuk meg a tejcsokoládét egy forrásban lévő vízzel telt lábas főlé helyezve, majd adjuk hozzá az olajat és a kakaóport. Kavargatva melegítsük, míg a csokoládé elolvad és a krém csomómentessé nem válik. Vegyük le a tűzről, s 5 percig hagyjuk hűlni, miközben habverővel hozzákeverjük a tojást. Kanalazzuk a csokoládés masszát a keksz tetejére, s 20 percig süssük ,vagy míg megszilárdul.Ezalatt gőz fölött olvasszuk meg a fehér csokoládét , majd csepegtessük a süteményekre. Hagyjuk kihűlni, és máris tálalható :)

Csokis massza helyett pudinggal is megtöltheted ( és gyümölcsöket is rakhatsz rá) a sütemény "alját". Ez esetben a kekszet megtöltés előtt, és nem utána kell megsütni. Ugyanúgy 180 °C -on, kevesebb ideig. Így is nagyon finom (tapasztalat).

A sütemények tetejét fehér csokoládé helyett mandulával, dióval, mogyoróval is díszíthetjük (még sütés előtt).

A krém bátran variálható ( étcsokoládé és kevesebb kakaó, vagy több tejcsokoládé és kevesebb kakaó, illetve tejcsokoládé és étcsokoládé feles arányban), tehető bele szerecsendió, mogyoró.

Jó étvágyat kívánok hozzá :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis örvény a' la fló elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook