Charlotte torta epres és csokis krémmel recept
A Charlotte torta epres és csokis krémmel hozzávalói:sütünk egy piskotát a következő képen az arányok azért vannak így mert igy hajlékony a tészta a piskótához,
4 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral felverünk majd 8 tojás sárgáját hozzákeverem eggyenként aztán adunk hozzá 8 dgk lisztet és 2 dkg étkezési keményítőt
tűprobáig sütjük
mivel kell még egy pikóta ezért én felhasználom a 4 tojás fehérjét mit habbá verek és adok hozzá 4 kanál porcukrot és 4 kanál lisztet fél csomag sütőport ez egy téglalap lessz amiből majd a torta összerakásnál 2 kört fogunk kivágni,igen jól látod nincs benne tojássárga és meg fogsz lepődni milyen finom igy!:)
A Charlotte torta epres és csokis krémmel elkészítési módja:
egy kör alakú jénait kibélelünk folpackkal és a piskotatekercset amit jól megkenünk vegyes gyümi vagy erdei , lekvárral kb 1 cm esre vágjuk és egymás mellé szorosan kirakjuk vele a lehetőleg mély jénait. Krém:3,5 dl tejszínt habbá verünk és ehez én a tescoban vettem eper öntetet mivel a fagyos nem olyan jó de lehet epervelőt is tenni bele szóval belekeverema habba, és adok hozzá még 1 habfixálót, és 1 dl ovasztott zselét, ezután belekeverünk már csak fakanállal eperdarabokat és kész elkészítjük a csoki s krémet is Csokikrém: gőz fölött felolvasztunk 1 tábla bocicsokit, 1,5 dl tejszín lassan hozzákeverünk , 2 dkg vajat lehet cukrot is de ehhez a csokihoz nem kell, és ezt az egészet gőz fölött kicsit összefözzük amíg a vaj szépen elolvad, ha kihült akkor kedjük el verni habbá és adunk hozzá 1 dl olvasztott zselét és 2 cs habfixálót nagyon finom ez a csokikrém én amikor kihül szoktam bele apritani egy kicsi epres milka csokit de ezt nem muszáj ízlés dolga:) akkor minden kész kezdjük összerakni a tortát:)
tehát a jénaink már ki van rakva belerakjuk az eperkrémet erre egy kör alakra kivágott piskótát ha nem ad ki a lapunk kettőt akkor egy szépet kivágunk azt meghadjuk az aljára és ide a közepébe kettöből is összehozhatjuk szóval ekkor a jénai felénél fogunk járni a kör pskótára rátesszük a csokikrémet és végül a szépre vágott piskótát kicsit belenyomkodjuk hogy össze toljuk a hozzávalokat hütőbe tesszük pár órára de 1 nap a legjobb mert összeérik , másnap kiboritjuk és lehuzzuk a folpackot, nem kíván sok díszitést esetleg keresztbe 2 tejszíncsikot és pár darabka epret mert önmagában is gyönyörű és nagyon finom
bocsi ilyen részletesen írom de a ki még nem csinált ilyet lehet nem mer neki kezdeni pedig nem tart sokáig és nagyon egyszerű sok sikert hozzá és jó étvágyat:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rena79, 2009. márc. 1. 14:21
A charlotte torta epres és csokis krémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.