Maja torta recept
A Maja torta hozzávalói:Tészta
3 db tojás sárgája,
14 dkg cukor,
2 vaníliás cukor,
5 evőkanál tej,
½ dl olvasztott margarin.
Töltelék
6 dl tejszín,
2 tasak habfixáló,
50 dkg eper, vagy málna.
A Maja torta elkészítési módja:
Ezeket habosra keverjük, majd hozzáadunk 15 dkg lisztet, amibe 1 tasak sütőport előre belekevertünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük. Tetejére tojáshabot teszünk: a 3 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük és a tésztára kenjük, tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük. 2 ilyen lapot sütünk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Az epret feldaraboljuk, belekeverjük a habba és rákenjük az alsó tésztalapra. A másik lapot előre felkockázzuk, a habra rátesszük. Pár órát hűtőben pihentetjük és szeletelhetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. febr. 27. 21:14
A maja torta elkészítési módja és hozzávalói.