Majonézes zellersaláta recept

4 zeller ( középnagyságú )
1 deci majonéz,
1 deci tejszín,
só,
törött bors,
1 citrom,
olaj,
petrezselyem zöld,
1 fej saláta,
ecet.
A Majonézes zellersaláta elkészítési módja:
A megtisztított zellert jól megmossuk, metéltre vágjuk és gyengén sózott, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. saját levében kihűtjük és leszűrve , jól lecsepegtetjük. A majonézhez hozzátesszük a tejszínt ( vagy tejfelt ), megsózzuk, borsozzuk és citromlével, vágott petrezselyem zölddel ízesítve, simára keverjük. Hozzátesszük a zellert, jól lehűtjük. Tálaláskor az üvegtálat ecettel, olajjal ízesített zöldsalátával beterítjük és erre halmozzuk fel a majonézes zellersalátát.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. febr. 24. 21:07
A majonézes zellersaláta elkészítési módja és hozzávalói.