Hosszúmetélt gombás-csirkés mártással recept
A Hosszúmetélt gombás-csirkés mártással hozzávalói:2 csomag Budai hosszúmetélt tészta ,
60 dkg csirkemell filé,
30 dkg csiperkegomba,
8 dkg apróra vágott bacon szalonna,
1 csomag újhagyma,
3 gerezd összetört fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
2 dl tejszín
2 evőkanál ivóvíz,
1 evőkanál finomliszt,
3 dkg teavaj,
ízlés szerint parmezán sajt.
A Hosszúmetélt gombás-csirkés mártással elkészítési módja:
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük a Budai hosszúmetélt tésztát. Serpenyőben összeforrósított olajban és vajban a vékony csíkokra vágott csirkehúst megpirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, szeletelt gombát és fokhagymát. Majd néha megkeverve, pár percig tovább pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és főzzük. Amikor a levének fele elpárolgott, hozzákeverjük a tejszínt és az apróra vágott újhagymát. A lisztet a vízzel simára keverjük, a mártásba engedjük, és folyamatos keverés közben felforraljuk, besűrítjük. Kis lángon 2 percig főzzük, sóval, borssal, ízesítjük. A tésztára öntjük a mártást, és kis lángon összemelegítjük. Ízlés szerint megszórjuk parmezán sajttal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. febr. 22. 21:01
A hosszúmetélt gombás-csirkés mártással elkészítési módja és hozzávalói.