Uborkás-répás fejessaláta recept
Az Uborkás-répás fejessaláta hozzávalói:1 fej saláta két adaghoz.
10 dkg uborka,
1 db sárgarépa,
1 db alma,
5 dkg durvára vágott dió,
1 kanál ecet,
só,
édesítőszer folyékony,
friss zöldpetrezselyem.
Az Uborkás-répás fejessaláta elkészítési módja:
Az uborkát és a répát vékonyra lereszelem, majd besózom. Víz, ecet és folyékony édesítőszerrel alaplét készítek. A salátát apróra vagdosom, majd az alapléhez teszem és rászórom a sóból kinyomkodott uborkát illetve a répát és megszórom apróra vágott petrezselyemmel illetve durvára vágott dióval. Kockára vágott almát teszek még bele és jól összekeverem az egészet.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. febr. 19. 20:56
Az uborkás-répás fejessaláta elkészítési módja és hozzávalói.