Camembert-el töltött stangli recept
A Camembert-el töltött stangli hozzávalói:1 csomag Bakony Camembert sajt,
60 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1 kanál olaj,
1 mokkáskanál só,
fél evőkanál cukor,
1 dl tej.
A Camembert-el töltött stangli elkészítési módja:
A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal. Meleg helyen kb háromnegyed órát kelni hagyom. Egy centis vastagságúra sodrom, 8-felé osztom (sugárirányban). A sajtot 3 szeletbe, szeletenként 6 csíkra vágom és a kis háromszögeket ,úgy tekerem fel, hogy mindegyikbe két-két sajtcsíkot tehessek és stangliformákat kapjak. Kilisztezett tepsibe teszem és további 20 percig kelesztem. A sütőt előmelegítem és az aljára egy lapos edénybe forró vizet teszem (hogy gőz keletkezhessen) és forró sütőben szép pirosra sütöm.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. febr. 16. 20:05
A camembert-el töltött stangli elkészítési módja és hozzávalói.