Káposztás lángos recept
A Káposztás lángos hozzávalói:40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 tojássárgája
5 dkg vaj
2 közepes nagyságú főtt burgonya
50 dkg reszelt fehérkáposzta
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál cukor
törött bors
só
A Káposztás lángos elkészítési módja:
A reszelt káposztát felhevített olajon megforgatjuk, sóval, törött borssal ízesítjük, és megpirítjuk. A végén beleteszünk 1 mokkáskanál cukrot, hogy a színe kicsit sötétebb legyen. Félretesszük, és elkészítjük a lángos tésztáját. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, és a héját leszedve krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt fél deci tejben megfuttatjuk, és összedolgozzuk a liszttel, az áttört főtt burgonyával, a pirított káposztával, a tojás sárgájával, sóval, és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, és kilisztezett tálba tesszük. A tetejét megszórjuk liszttel, és tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ezt követően lisztezett deszkán félujjnyi vékonyra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Széthúzzuk, hogy a tészta vékonyabbá váljon. Letakarva újabb 15 percig pihentetjük, majd bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőre téve felitatjuk róla a felesleges olajat, és melegen fogyasztjuk. Teával kínálva finom vacsora
Ha lángost sütünk, használjuk hozzá ezt a lángos alapreceptet, csak hagyjuk ki belőle a káposztát.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: gonoszdi, 2007. okt. 20. 09:38
A káposztás lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.