Tarka kalács recept
180 perc
A Tarka kalács hozzávalói:
70 dkg liszt
1,5 dl olaj
20 szem szaharin(édeske)
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
4,5dl tej
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál kakaópor(szerencsi)
A Tarka kalács elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk(az élesztőt meg kell futtatni a szaharint a tejbe felolvasztani)a kakaó kivételével. Rétestészta lágyságú legyen. Két cipót formálunk belőle, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport és ezeket a cipókat újra megfelezzük(2-2 cipót kapunk). Külön-külön kinyújtjuk a sima és a kakaós tésztát, majd egymásra helyezzük úgy, hogy a sima legyen alul és felsodorjuk. Így teszünk a másikkal is. Lisztezett, olajozott tepsibe tesszük távol egymástól és 2 órát pihenni hadjuk. Pihentetés után megkenjük tojással és közepes meleg sütőben kisütjük. Ha elkészült cukros vízzel megkenjük, hogy szép márványos legyen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kovsz, 2007. aug. 29. 15:38
A tarka kalács elkészítési módja és hozzávalói.