Mákos zsemle recept
A Mákos zsemle hozzávalói:60 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1 evőkanál olaj,
1 mokkáskanálsó,
1/2 evőkanál cukor,
1 dl tej,
1 evőkanál mák.
A Mákos zsemle elkészítési módja:
A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal. Meleg helyen kb háromnegyed órát kelni hagyom. 8-felé osztom és zsemléket formálok belőle, majd kilisztezett tepsibe teszem, megszórom mákkal és további 20 percig kelesztem. A sütőt előmelegítem és az aljára egy lapos edénybe forró vizet teszem (hogy gőz keletkezhessen) és forró sütőben szép pirosra sütöm.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. jún. 13. 16:35
A mákos zsemle elkészítési módja és hozzávalói.