Mákos zsemle recept

A Mákos zsemle hozzávalói:
60 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1 evőkanál olaj,
1 mokkáskanálsó,
1/2 evőkanál cukor,
1 dl tej,
1 evőkanál mák.


A Mákos zsemle elkészítési módja:
A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal. Meleg helyen kb háromnegyed órát kelni hagyom. 8-felé osztom és zsemléket formálok belőle, majd kilisztezett tepsibe teszem, megszórom mákkal és további 20 percig kelesztem. A sütőt előmelegítem és az aljára egy lapos edénybe forró vizet teszem (hogy gőz keletkezhessen) és forró sütőben szép pirosra sütöm.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A mákos zsemle elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook