Vegyes leves recept

A Vegyes leves hozzávalói:
1/2 kg karalábé (nem fás!),
1/2 kg fejtett zöldborsó,
3 evőkanál olaj,
só,
cukor,
pirospaprika,
jó adag csipetke (1 tojás, maréknyi liszt, csipetnyi só),
vágott petrezselyemzöld,
1 evőkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál liszt.


A Vegyes leves elkészítési módja:
A fazékban olajat forrósítok, majd megforgatom, párolom rajta az 1 x 1 centis kockákra vágott karalábét és a zöldborsót. Felöntöm 1,5 liter vízzel és puhára főzöm. A végén belefőzöm a csipetkét, illetve berántom a fokhagymás-paprikás rántással. Megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vegyes leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook