Vegyes leves recept
A Vegyes leves hozzávalói:1/2 kg karalábé (nem fás!),
1/2 kg fejtett zöldborsó,
3 evőkanál olaj,
só,
cukor,
pirospaprika,
jó adag csipetke (1 tojás, maréknyi liszt, csipetnyi só),
vágott petrezselyemzöld,
1 evőkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál liszt.
A Vegyes leves elkészítési módja:
A fazékban olajat forrósítok, majd megforgatom, párolom rajta az 1 x 1 centis kockákra vágott karalábét és a zöldborsót. Felöntöm 1,5 liter vízzel és puhára főzöm. A végén belefőzöm a csipetkét, illetve berántom a fokhagymás-paprikás rántással. Megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. jún. 10. 19:24
A vegyes leves elkészítési módja és hozzávalói.