Török tejberizs light recept
A Török tejberizs light hozzávalói:
0.5 pohár barnarizs
6 pohár 0.5 % zsírtaltalmú tej
2 evőkanál étkezési keményítő
1 tojás sárgája
1 pohár Süssina édesítőpor
1 csomag Vaníliás cukor
(1 pohár = 2 dl)
A Török tejberizs light elkészítési módja:
A barnarizst megmossuk, leszűrjük, majd 2 pohár vízben feltesszük főni abban az edényben, amiben az egészet előkészítjük. Amikor elfőtt a vize, hozzáadjuk a tejet, az édesítőport és a vaníliás cukrot. Kis tálba a tojás sárgáját a keményítővel és kis tejjel összedolgozzuk, majd ezt is hozzáadjuk a rizshez. Forrás után kb. 5 percig főzzük. Egy személyes kis cserépedénybe vagy tűzálló edénybe adagoljuk (esetleg kis alufólia tálkákba). A tűzálló edényeket tepsibe rakjuk, 3-4 pohárnyi vizet öntünk a tepsibe, majd magas hőfokon sütjük, míg foltokban meg nem barnul a tálkákban a felső réteg. Hidegen tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Egnisz, 2008. jún. 10. 03:01
A török tejberizs light elkészítési módja és hozzávalói.