Citromos sertésragu recept
60 perc
A Citromos sertésragu hozzávalói:
sertéscomb (min. 0,5 kg)
fél pohár tejföl
2 dl tejszín
2 dl tej
1 gerezd fokhagyma
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 citrom reszelt héja és leve
apróra vágott rozmaring
só, bors
kevés olaj
A Citromos sertésragu elkészítési módja:
A kockára vágott sertéscombot kevés olajon megpároljuk, majd lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Pár perc múlva kiszedjük. A helyére tesszük az egy gerezd fokhagymát, lereszelve! Amikor már illata van, akkor hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és a levét. Ebbe tesszük a krémet, s végül vissza a kiszedett húst. Pár percig összefőzzük, s gyorsan, csakis melegen tálaljuk, különben a krém összeugrik, a belevalók elválnak egymástól.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: DODICA, 2006. okt. 13. 11:45
A citromos sertésragu elkészítési módja és hozzávalói.