Húsvéti tormás-mustáros pulykamell recept

# 50 dkg pulykamell
# 3 evőkanál vaj
# 2 evőkanál mustár
# 2 evőkanál tejszínes torma
# 2 evőkanál tejszín
# só
# gyömbér
# szecsendió
# 3-4 gerezd fokhagyma
# 1 evőkanál étkezési keményítő
A Húsvéti tormás-mustáros pulykamell elkészítési módja:
A felszeletelt húst 2 evőkanál vajon félig átsütjük. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A zúzott fokhagymát átpirítjuk a maradék vajon, hozzáadjuk a mustárt, tormát, fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi majd a húst. Kicsit átforraljuk, majd visszatesszük a húst a mártásba. Kb. 10 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha kész, az étkezési keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, és a mártásba öntjük. Ha újra felforr, beletesszük a tejszínt, és egyet rottyantunk rajta. Párolt rizs illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: virgo, 2007. márc. 31. 17:37
A húsvéti tormás-mustáros pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.