Pulykamell pórémártással recept
A Pulykamell pórémártással hozzávalói:# 1 szál póré
# 4 szelet pulykamellfilé
# 2 evőkanál ételízesítő
# 4 evőkanál sajtkrém
# 2 evőkanál olaj
# 1 dl fehérbor
# 2 dl tejszín
# Mártáshoz:
# 1 szál póré
# 2 evőkanál vaj
# 1 evőkanál ételízesítő
# 2 dl fehérbor
# 2 dl tejszín
# 10 dkg reszelt sajt
A Pulykamell pórémártással elkészítési módja:
A pórét hosszában kettévágjuk, sós vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A húst kissé kiverjük, megszórjuk ételízesítővel. Kiterítjük, megkenjük sajtkrémmel, ráterítjük a pórécsíkokat. Feltekerjük, és megtűzzük vagy összekötjük. Felforrósítjuk az olajat, és körös-körül megpirítjuk benne a hústekercseket. Aláöntjük a bort, a tejszínt, és felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és lefedve 20 perc alatt, megsütjük. A mártáshoz a pórét felvágjuk. Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a pórét. Megszórjuk ételízesítővel, ráöntjük a bort, és 5 percig forraljuk. Ráöntjük a tejszínt, beleszórjuk a sajtot, sóval, borssal ízesítjük, és addig forraljuk, míg a sajt elolvad. Köretként főtt burgonya illik hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: virgo, 2007. márc. 31. 17:28
A pulykamell pórémártással elkészítési módja és hozzávalói.