Lencsekrémleves (8személyre) recept
110 perc
420/a
A Lencsekrémleves (8személyre) hozzávalói:
50 dkg lencse
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
10 dkg rizs
4 evőkanál ételízesítő
3 dl tej
2 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
3 dl tejszín
3 tojássárgája
A Lencsekrémleves (8személyre) elkészítési módja:
Előkészítés: A lencsét megmossuk, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje, és 3 óra hosszat áztatjuk. A répát, a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, de nem daraboljuk. Elkészítés: Áztatás után a lencsét leszűrjük, majd annyi vízbe amennyi ellepi, a hagymával és sárgarépával feltesszük főni. Lefedjük, és a forrástól számítva kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A hagymát és a sárgarépát kivesszük, a lencsét turmixgépben simára összetörjük. A rizst forró sós vízbe tesszük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és tálalásig melegen tartjuk. Az ételízesítőt két liter vízzel felforraljuk. A tejet kis lábasba öntjük és felmelegítjük. A vajat nagyobb edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Belekeverjük a lencsepürét, felöntjük a levessel és a tejjel, majd habverővel simára keverjük és jól felforraljuk. Levesszük a tűzről. A tejszínt simára keverjük a tojássárgájával, belekeverjük a levesbe és a rizzsel tálaljuk. Már nem forraljuk tovább. Melegen finom.
Az előkészítési időt nem számoltam bele az elkészítési időhöz!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. júl. 3. 10:10
A lencsekrémleves (8személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.