Krumplileves recept


50 dkg megtisztított krumpli
1 dcl tejföl ( nem szükséges ha nincs)
1 evőkanál liszt
1 1/2 evőkanál olaj,vagy zsír én zsírral készítem
1 kis vöröshagyma
zöldpetrezselyem
zellerlevél
paprika
só vagy ételízesítő
ha van:1-1 szál fehér/sárgarépa,paradicsom,zöldpaprika
A Krumplileves elkészítési módja:
a krumlit felkockázom,és csontlében megfőzöm a petrezselyemmel, zellerlevéllel együtt. ( én sok zellerlevelet használok, mert imádom)Ha nincs csontlé,vagy leves maradék leveskockát teszek bele. A zsírból lisztből hagymás paprikás rántást készítek (fokhagyma 1 derezd is mehet bele) Mikor a krumli megfőtt mehet a rántás,egyet rottyan és kész!!!!!
Tálaláskor lehet tejfölt adni hozzá, de ha jól ízesítettük, szükségtelen!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 5bastya, 2008. jún. 3. 13:58
A krumplileves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.