Bazsalikom leves recept
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Bazsalikom leves hozzávalói:
1 nagy csokor bazsalikom
2 db közepes krumpli
kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olivaolaj
1 l zöldségleves
só
fehér bors
1 dl tejföl
A Bazsalikom leves elkészítési módja:
Az olivaolajon megpároljuk az összevágott vöröshagymát, majd rádobjuk a kockára vágott krumplit és a bazsalikom leveleket. Átforgatjuk, és felöntjük 1 liter zöldséglevessel. Puhára főzzük, és összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a deci tejfölt. Ha nem fogyókúrázol pirított zsemlekockával tálald.
Finom, aromás krémlevest kapunk. A zöldségleves helyettesíthető delikáttal, a fehér bors helyett fekete borsot is használhatsz.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ducilady, 2006. aug. 13. 12:43
A bazsalikom leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.