Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » .Pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal recept

.Pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória 626 kcal

A .Pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal hozzávalói:
60 dkg pulykamellfilé
3 evőkanál napraforgóolaj
3 evőkanál vegeta ételízesítő
1 konzerv felezett őszibarack
1 evőkanál gyömbérpor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 üveg salsa szósz (készen kapható –
chipsekkel szokták mártogatni)
5 dkg mogyoró (nem sós)


A .Pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal elkészítési módja:
A húst megmossuk, kb. 1 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk. Hullámosan hurkapálcára szúrjuk. Az olajat összekeverjük az ételízesítővel, a húsra kenjük, és a hűtőben kb. 1 órát pácoljuk. Barackos szósz: A barackot lecsepegtetjük, és villával összetörjük, vagy összeturmixoljuk. Elkeverjük a gyömbérrel, a fahéjjal és a salsa szósszal. Mogyorós szósz: A mogyorót apróra vágjuk. A salsa szószt megmelegítjük, belekeverjük a mogyorót. A nyársra húzott húsokat a grillrácsra fektetjük, és többször megforgatva ropogósra sütjük. A mártásokkal együtt azonnal kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A .pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook