.Pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal recept
30 perc
626 kcal
60 dkg pulykamellfilé
3 evőkanál napraforgóolaj
3 evőkanál vegeta ételízesítő
1 konzerv felezett őszibarack
1 evőkanál gyömbérpor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 üveg salsa szósz (készen kapható –
chipsekkel szokták mártogatni)
5 dkg mogyoró (nem sós)
A .Pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal elkészítési módja:
A húst megmossuk, kb. 1 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk. Hullámosan hurkapálcára szúrjuk. Az olajat összekeverjük az ételízesítővel, a húsra kenjük, és a hűtőben kb. 1 órát pácoljuk. Barackos szósz: A barackot lecsepegtetjük, és villával összetörjük, vagy összeturmixoljuk. Elkeverjük a gyömbérrel, a fahéjjal és a salsa szósszal. Mogyorós szósz: A mogyorót apróra vágjuk. A salsa szószt megmelegítjük, belekeverjük a mogyorót. A nyársra húzott húsokat a grillrácsra fektetjük, és többször megforgatva ropogósra sütjük. A mártásokkal együtt azonnal kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. jún. 22. 07:09
A .pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal elkészítési módja és hozzávalói.