Galuskasaláta retekkel recept
40 perc
300 kcal
30 dkg galuska
1 evőkanál fűszervaj
20 dkg májpástétom
1 e.k napraforgóolaj
1 csomó retek
1-1 csokor petrezselyem és turbolya
Mártáshoz:
10 dkg fűszeres krémsajt
1 dl tejszín
3 evőkanál dijoni magos mustár
1 gerezd zúzott fokhagyma
ételízesítő
A Galuskasaláta retekkel elkészítési módja:
30 dkg liszthez teszünk egy egész tojást, pici sót, elkeverjük és felengedjük annyi vizzel, hogy galuska sűrűségű legyen. A tészta ne legyen se túl lágy se túl kemény. Forró, lobogó vízbe csipet sót teszünk és galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Megvárjuk mig a víz tetejére feljönnek, akkor szűrkanállal kiszedjük, leöblitjük és előhevitett serpenyőben fűszervajban 4 percig átmelegitjük. Ha szükséges sózzuk borsozzuk. A májpástétomot kockákra vágjuk, forró olajban megforgatjuk és tálba szedjük. A hónapos retket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A galuskát, retket és a zöld fűszereket és a májpástétomot összekeverjük egy tálban. Elkészitjük az öntetet. A krémsajtot simára keverjük a tejszinnel, mustárral, zuzott fokhagymával, ételizesitővel és a salátára öntjük. Lehűtjük.
Nagy finom és laktató étel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 156a5eb9fd, 2009. júl. 5. 12:36
A galuskasaláta retekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.