Mazsolás-pulykás tortilla recept
A Mazsolás-pulykás tortilla hozzávalói:6 személyre (12 darab):
2 gerezd fokhagyma,
40 dkg pulykamellfilé,
8 evőkanál szójaszósz,
50 dkg paradicsom,
1 erős paprika,
1 kis szál póré,
1 fejes saláta,
fél csokor menta,
3 evőkanál napraforgóolaj,
3 evőkanál mazsola,
1 konzerv szemes kukorica,
12 db tortilla,
10 dkg reszelt sajt.
A Mazsolás-pulykás tortilla elkészítési módja:
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk. A szójaszószt elkeverjük a fokhagymával, a húsra öntjük, és egy órát pácoljuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. Az erős paprikát és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. A fejes salátát levelire szedjük, megmossuk, és darabokra tépkedjük. A mentát leöblítjük, és felaprítjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és 1 percig pároljuk benne a paprikát és a mentát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a mazsolát, felforraljuk, és sóval ízesítjük. A húst kivesszük a pácból, és 2 evőkanál olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a pórét, megpirítjuk. Belekeverjük a kukoricát, ráöntjük a páclevet és beforraljuk. Összekeverjük a paradicsomos mazsolával. A tortillákat a csomagoláson olvasható utasítás szerint felforrósítjuk-megpirítjuk. A salátát szétosztjuk a tortillákon, rászedjük a mazsolás húst, megszórjuk reszelt sajttal, összehajtjuk, és tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. okt. 6. 13:18
A mazsolás-pulykás tortilla elkészítési módja és hozzávalói.