Mexikói marhahátszín paradicsomos tortillával recept
A Mexikói marhahátszín paradicsomos tortillával hozzávalói:4 főre:
4 paradicsom,
5 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál csípős paprikakrém,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó újhagyma,
4 szelet, egyenként 18 dkg-os marhahátszín,
1 tasak Szilasfood mexikói gyorspác,
5 evőkanál olaj,
15 közepes méretű tortilla,
5-6 evőkanál olaj.
Tetejére:
10 dkg reszelt mozzarella sajt,
2.5 dl tejföl,
1 csomó újhagyma,
1 csokor durvára vágott friss korianderzöld.
A Mexikói marhahátszín paradicsomos tortillával elkészítési módja:
A paradicsomokat leforrázzuk, héját lehúzzuk, félbe vágjuk, magházát kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az olajat megforrósítjuk, a paradicsomot rádobjuk, kissé megpirítjuk. A paprikakrémmel ízesítjük, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Az újhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, és a paradicsommártáshoz adjuk. 2-3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. A tortillát vékony csíkokra metéljük, a forró olajon ropogósra sütjük, majd a paradicsommártásba forgatjuk. A hátszín szeleteket kissé kiverjük, a mexikói gyorspáccal bedörzsöljük, az olajjal bekenjük, majd letakarva, hűtőszekrényben 20 percig érleljük. Forró serpenyőben vagy rostlapon oldalanként 8-9 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a tortillás paradicsommártást tányérokra halmozzuk, a hátszínszeleteket a tetejére rakjuk, a reszelt sajttal megszórjuk, tejföllel meglocsoljuk, a korianderzölddel megszórjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. okt. 5. 10:41
A mexikói marhahátszín paradicsomos tortillával elkészítési módja és hozzávalói.