Tojáslepény olaszosan recept
A Tojáslepény olaszosan hozzávalói:4 tojás,
4 csapott evőkanál finomliszt,
2 dl tej,
4 evőkanál olaj,
1 csapott evőkanál ételízesítő,
1 evőkanál paradicsompüré,
1-1 mokkáskanál törött fekete bors,
szárított oreganó (vagy szurokfű),
sütőpor,
porcukor,
3 gerezd fokhagyma
a tetejére 5 dkg reszelt sajt.
A Tojáslepény olaszosan elkészítési módja:
Előkészítése: a tejet simára keverem a paradicsompürével, és beleszórom az összes fűszert, az ételízesítőt, zúzott fokhagymát meg a sütőport. Ezután hozzáadom a tojásokat és jó habosra felverem. Belekeverem a lisztet, és 2 evőkanál olajat. Elkészítése: előveszek egy jó nagy serpenyőt, és a megmaradt olajat belecsorgatom. Felforrósítom, majd a paradicsomos masszát úgy öntöm bele, mint amikor palacsintát sütök. A masszát a serpenyő teljes felületén körbefolyatom, és a serpenyőt befedem. Az alsó felét addig sütöm, míg pirosra nem sül. A reszelt sajtot rászórom a tetejére, és már csak addig hagyom a tűzön, míg a sajt egészen elolvad rajta. Meleg tálra csúsztatom, és 4 cikkre vágva pirított kenyérszeletekkel azonnal tálalom.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. aug. 12. 12:39
A tojáslepény olaszosan elkészítési módja és hozzávalói.