Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Tojáslepény olaszosan recept

Tojáslepény olaszosan recept

A Tojáslepény olaszosan hozzávalói:
4 tojás,
4 csapott evőkanál finomliszt,
2 dl tej,
4 evőkanál olaj,
1 csapott evőkanál ételízesítő,
1 evőkanál paradicsompüré,
1-1 mokkáskanál törött fekete bors,
szárított oreganó (vagy szurokfű),
sütőpor,
porcukor,
3 gerezd fokhagyma
a tetejére 5 dkg reszelt sajt.


A Tojáslepény olaszosan elkészítési módja:
Előkészítése: a tejet simára keverem a paradicsompürével, és beleszórom az összes fűszert, az ételízesítőt, zúzott fokhagymát meg a sütőport. Ezután hozzáadom a tojásokat és jó habosra felverem. Belekeverem a lisztet, és 2 evőkanál olajat. Elkészítése: előveszek egy jó nagy serpenyőt, és a megmaradt olajat belecsorgatom. Felforrósítom, majd a paradicsomos masszát úgy öntöm bele, mint amikor palacsintát sütök. A masszát a serpenyő teljes felületén körbefolyatom, és a serpenyőt befedem. Az alsó felét addig sütöm, míg pirosra nem sül. A reszelt sajtot rászórom a tetejére, és már csak addig hagyom a tűzön, míg a sajt egészen elolvad rajta. Meleg tálra csúsztatom, és 4 cikkre vágva pirított kenyérszeletekkel azonnal tálalom.


Kategória: Tojásételek receptjei


A tojáslepény olaszosan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook