Csípős savanyú leves recept
A Csípős savanyú leves hozzávalói:10dkg szárított gomba
1-1 szál póréhagyma és sárgarépa
1szál zeller szár
5dkg üvegtészta vagy sima cérnametélt
1l húsleves vagy kockaleves
3 evőkanál szójaszósz
1-1 teáskanál gyömbérpor és keményítőliszt
feketebors
ecet
cukor
reszelt citromhéj
chilipaprika.
A Csípős savanyú leves elkészítési módja:
Gombát vízbe áztatni, felszeletelni. póréhagymát, zellert, s.répát vékonyra aprítani. a keményítőt 2 evőkanál vízben simára keverem. a húslevest a szójaszósszal összeöntöm, belerakom a zöldségeket és az összetört tésztát. felforralom. ezután beízesítem /szájíz szerint:-)/ a fűszerekkel és 5 percig főzöm. végül beleöntöm a keményítőt és kevergetés mellett ismét felforralom!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. júl. 22. 07:02
A csípős savanyú leves elkészítési módja és hozzávalói.