Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kínai erős-savanyú leves recept

Kínai erős-savanyú leves recept

Elkészítési idő 90 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kínai erős-savanyú leves hozzávalói:
2 db csirkemell felcsíkozva
kevés olaj
1 doboz(konzerv) bambuszrügy
1 doboz -"- szójacsíra
1 doboz -"- szeletelt csiperke
2 csomag szárított fafül gomba
4 ecetes uborka csíkozva( a legvégén amikor minden megfőtt,akkor tenni bele)
2 sárgarépa gyufaszál vékonyra csíkozva
1 petrezselyem -"-
1dl szójaszósz
1 teáskanálnyi őrölt gyömbér
2 tk. currypor
4 ételízesítő kocka,bors,só
1 csomag üvegtészta (ollóval szoktam összevágni)
tetszés szerint csili és ecet


A Kínai erős-savanyú leves elkészítési módja:
A husit kevés olajon fehéredésig párolom,majd hozzáöntöma konzerveket levével együtt (ez fontos). Rádobom az ételízesítő (tyúkhúsleves) kockát,a fűszereket,a fafül gombát és szójaszószt.Felöntöm jócskán vízzel.Amikor forr,beleteszem a gyufaszál vékonyra csíkozott petrezselymet és répát,valamint a darabokra nyírt üvegtésztát. Ha minden megfőtt,lezárás után néhány (mérettől függő) ecetes ubit felcsíkozva beletesszük a levesbe,kevés ecettel megbolondítom,és tálalható is.

Én csilit nem teszek bele a gyerekek miatt.Azt a felnőttek maguknak teszik bele a végén.
Akkor érdemes készíteni,ha vendégség érkezik,mert rengeteg van belőle! Hidegen,melegen egyaránt finom és egészséges!
Jó étvágyat!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kínai erős-savanyú leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook