Erdélyi húsgombócleves recept
40 perc
Az Erdélyi húsgombócleves hozzávalói:
1 fej hagyma félkarikára vágva
2 szál sárgarépa karikára vágva
2 szál fehérrépa karikára vágva
kis zeller szeletelve
esetleg egy kis darab karalábé is mehet bele
20 dkg darált sertéshús
kb. 15 dkg főtt rizs
1 tojás
só, bors, pirospaprika
1 doboz tejföl
1 ek. liszt
lestyán, borsikafű, tárkony
Az Erdélyi húsgombócleves elkészítési módja:
Olajon a hagymát a szeletelt zöldségekkel megfuttatni, felönteni vízzel (kb. 2 literrel), mehet bele egy húsleveskocka is és só. Megfőzni, közben a gombócokat megcsinálni: darált húshoz a rizst hozzáadni - ki hogy szereti, annyit, 1 tojást hozzáütni, sózni, borsozni, pirospaprikával megszórni és összedolgozni egységes masszává. Kis gombócokat formálni belőle. A gombócokat beletenni a levesbe, és kb. 10 percig főzni együtt. Végén: gyenge habarást rátenni: lisztet tejföllel elkeverni, beletenni egy kis tárkonyt, borsikafüvet és lestyánt, behabarni a levest.
Ne kavard meg addig, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére.
Nagyon fini:)
Más zöldségeket is tehetsz bele, ha akarsz.
Végén: citrommal lehet savanyítani.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: culko, 2009. jan. 28. 15:25
Az erdélyi húsgombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.