Gesztenyés csokis muffin recept
45 perc
A Gesztenyés csokis muffin hozzávalói:
15 dkg kb. gesztenyemassza (25 dkg-os 3/4-e kb.)
8dkg vaj - olvasztva
8 dkg étcsoki - gőz felett olvasztva
2 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
2 db tojás - szétválasztva
1 ek. sárgabarack lekvár
egy öntésnyi rumaroma (vagy 1 ek. rendes rum)
kb. 4-5 dkg liszt
1 mk. sütőpor
A Gesztenyés csokis muffin elkészítési módja:
1.Sütőt előmelegíteni. 2.Csokit olvasztani gőz felett. 3.Olvasztott csokiba bele: gesztenyemassza, olvasztott vaj, tojássárgák, só, cukor, vaníliás cukor, lekvár, rum(aroma). Összekeverni egy neműre. 4.Tojásfehérjéket kemény habbá verni. 5.Óvatosan beleforgatni a gesztenyés-csokis masszába. 6.Rászitálni a lisztet és a sütőport. 7.Összeforgatni, összekeverni. (Igen folyós lesz.) 8.6 db-os formába kanalazni (vagy szilikonosba, vagy papírral bélelt muffintepsibe) 9.30 percig sütni kb. 170-180 fokon. 10. Porcukorral szórni a tetejét, ha kisült.
A gesztenyét elég darabolni, nem kell szétnyomni vagy reszelni, elég kanállal szétnyomkodni, nem baj, ha kis darabok maradnak a masszában.
Pont 30 percig kell sütni, mert különben kiszárad, ennyi idő alatt pont jó lesz, nem lesz száraz.
A maradék gesztenyemasszából (a 25 dkg-os csomag maradékából) kis golyókat formálhatunk díszítésnek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: culko, 2009. jan. 26. 18:29
A gesztenyés csokis muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.