Habos mákos recept

Elkészítési idő 45 perc

A Habos mákos hozzávalói:
A tésztához:

* 30 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 10 dkg porcukor
* 2 tojássárgája
* 1 dl tejföl
* 1 kk. szódabikarbóna

A töltelékhez:

* 2-2,5 dl tej
* 30 dkg mák (darálva:):
* 12 dkg cukor (lehet édesebbre de szerintem nem kell)
* citromhéj (1-2 citromról, ízlés szerint, ja, és ez is reszelve:))

A habhoz:

* 5 tojásfehérje
* 20 dkg porcukor
* csipet só


A Habos mákos elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, és nyújts belőle egy lapot. Én egy fél gáztepsi méretű magasabb falú tepsibe tettem bele. Félig süsd meg, majd erre simítsd rá az időközben elkészített tölteléket. A töltelékhez forrald fel a tejet, keverd bele a mákot és a cukrot, és a tűzhelyen kevergesd még 1-2 percig. A végén reszeld bele a citromhéjat. Simítsd rá a lapra, majd tedd vissza a sütőbe még körülbelül 5 percre. Közben készítsd el a habot is: gőz fölött verd kemény habbá a tojásfehérjét a sóval és a cukorral. Simítsd rá a mák tetejére, és ismét tedd vissza a sütőbe, de már alacsonyabb hőfokra, hogy csak száradjon a tetején a hab. Mikor világosbarna lesz, vedd ki, és, ha kihűlt kicsit, szeleteld fel forró vízbe mártott késsel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos mákos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook