Ünnepi borleves recept
15 perc
Az Ünnepi borleves hozzávalói:
1 l jó minőségű édes bor - aszú a legjobb
3 dl tejszín
kb. 10 dkg cukor (esetleg ízlés szerint több)
1 darab fahéj
5 szem szegfűszeg
1/4 citrom
6 tojás sárgája
Az Ünnepi borleves elkészítési módja:
A borban felforralom a fűszereket, citromot és főzöm kb. 5-8 percig. Ennyi idő alatt a fűszerek zamatát jól átveszi. A tojások sárgáját egy nagyobb tálban habosra keverem a cukorral. A fűszeres borhoz hozzáadom a tejszínt és forrásig melegítem. A bort vékony sugárban hozzáöntöm a cukros tojássárgákhoz, miközben erőteljesen kevergetem habverővel. Ennél a műveletnél résen kell lenni, gyorsan keverni, és nem egyben hozzázuttyintani a bort, mert a forró folyadék összekaphatja a tojást. Csak türelem kell hozzá és biztosan nem rontjuk el. Mikor ezzel elkészültem, visszatettem a tűzre a borlevest és épp csak felforrósítottam, kevergetés közben.
Nagyon fini!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: culko, 2009. jan. 29. 21:35
Az Ünnepi borleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.