Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kolbászos krumplileves recept

Kolbászos krumplileves recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kolbászos krumplileves hozzávalói:
1.5 kg krumpli
1 szál parasztkolbász
1 szál sárgarépa
3 ek olaj
3 ek liszt
pirospaprika
2 cikk fokhagyma
ételízesítő


A Kolbászos krumplileves elkészítési módja:
A lisztből a forró olajon rántást készítek, a tűzről levéve szórok rá pirospaprikát, felengedem vízzel. Amíg felforr, megtisztítom a répát, a krumplit. A répát lereszelem (almareszelőn szoktam), beleteszem a levesbe, a krumplit kockára vágom, az is mehet a levesbe. A foghagymát pépesen teszem bele, és kevés ételízesítőt szórok rá. Puhára főzöm a krumplit, akkor jöhet bele a kolbász kis darabokra vágva. Még 15 percig főzöm, akkor megkóstolom, a kolbi milyen ízt adott, és alakítom. Addigra a krumpli alaposan megfő és besűríti a levest. Forrón tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kolbászos krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook