Kolbászos krumplileves recept
60 perc
A Kolbászos krumplileves hozzávalói:
1.5 kg krumpli
1 szál parasztkolbász
1 szál sárgarépa
3 ek olaj
3 ek liszt
pirospaprika
2 cikk fokhagyma
ételízesítő
A Kolbászos krumplileves elkészítési módja:
A lisztből a forró olajon rántást készítek, a tűzről levéve szórok rá pirospaprikát, felengedem vízzel. Amíg felforr, megtisztítom a répát, a krumplit. A répát lereszelem (almareszelőn szoktam), beleteszem a levesbe, a krumplit kockára vágom, az is mehet a levesbe. A foghagymát pépesen teszem bele, és kevés ételízesítőt szórok rá. Puhára főzöm a krumplit, akkor jöhet bele a kolbász kis darabokra vágva. Még 15 percig főzöm, akkor megkóstolom, a kolbi milyen ízt adott, és alakítom. Addigra a krumpli alaposan megfő és besűríti a levest. Forrón tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 29. 14:05
A kolbászos krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.