Citromos torta recept
40 perc
A Citromos torta hozzávalói:
Az alaphoz:
150 g vaj
200 g darált keksz
A krémhez:
3 db nagy tojás
2 citrom leve
2 tubus sűrített tej
A Citromos torta elkészítési módja:
A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszet, majd belenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma oldalába és aljába. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A sárgákat és a citrom levét alaposan összekeverjük a sűrített tejjel és óvatosan a tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ízlés szerint cukorral lehet édesíteni- rásimítjuk a torta tetejére, visszatesszük a sütőbe, és néhány percig még sütjük, amíg világos aranybarna nem lesz. A kész tortát ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokoládéval, kandírozott citrom szeletekkel, tortadarával, stb. Ha kihült, lekattintjuk a karimát és szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 26. 13:35
A citromos torta elkészítési módja és hozzávalói.