Karamellás torta recept
45 perc
A Karamellás torta hozzávalói:
az alaphoz:
100 g vaj
250 g darált háztartási keksz
a krémhez:
175 g vaj
80-90 g barna cukor
2tubus sűrített tej
a díszítéshez:
2-3 db banán
1 tejszínhabpótló por (Coop)
2dl tej
kevés kakaópor v. olvasztott csokoládé
A Karamellás torta elkészítési módja:
A kekszet keverjük hozzá az előzőleg felolvasztott 100 gr vajhoz. Erősen nyomkodjuk egy tortaforma aljára és oldalára. Tegyük be a hűtőbe dermedni és készítsük el a karamell krémet. Ehhez helyezzük a vajat és a barna cukrot egy edénybe és folyamatos kevergetés mellett melegítsük, amíg a vaj megolvad és a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a sűrített tejet és további kevergetés mellett hagyjuk gyengén forrni, amíg síma, aranybarna karamellt nem kapunk. Kanalazzuk a már nem meleg karamellt a keksz alapra és hűtsük az egészet legalább másfél órát. Szeleteljük fel a banánt és helyezzük el a karamell tetején. Előírás szerint készítsük el a tejszínhabot. Keményre felvert tejszínhabot simítsunk rá. Kis rózsákat is nyomhatunk körbe. Díszítsük banán szeletekkel és kakaó porral, vagy olvasztott csokoládéval! A hülési, dermedési időt nem számoltam az elkészítési időbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. febr. 8. 14:29
A karamellás torta elkészítési módja és hozzávalói.