Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos emeletes szelet (sütés nélküli) recept

Habos emeletes szelet (sütés nélküli) recept

A Habos emeletes szelet (sütés nélküli) hozzávalói:
Az alaphoz:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
kb. 1, 5 dl tej

A túrókrémhez:
50 dkg tehéntúró
7, 5 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 dl tejszín

A pudingkrémhez:
3 cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor
3, 5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor

A tetejére:
2, 5 dl tejszín
1 csomag habfixáló, ha állati tejszínnel dolgozunk

A díszítéshez:
csokoládéreszelék


A Habos emeletes szelet (sütés nélküli) elkészítési módja:
A kekszet összegyúrjuk a vajjal, porcukorral és kb. 1, 5 dl tejjel. A kész tésztát egy kb. 21*31 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk. Az áttört tehéntúrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós masszához adjuk, és a kekszes alapra simítjuk. Erre kerül a vaníliás puding, melyhez a pudingport felverjük a tejjel, és vaníliás cukorral ízesítjük. Végül az egészet felvert tejszínhabbal vonjuk be, csokoládéreszeléket szórunk rá. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, és vizes késsel tetszés szerinti formára szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos emeletes szelet (sütés nélküli) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook