Szalonnás-tojásos aratási pite recept
A Szalonnás-tojásos aratási pite hozzávalói:(4 személyre)
Tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg vaj
5 dkg sertészsír
csipet só
2 ek. víz
A Szalonnás-tojásos aratási pite elkészítési módja:
A lisztet, a vajjal, zsírral, a csipet sóval elmorzsolta. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadunk 2 ek. vizet és összegyúrjuk. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra és a piteformába helyezzük. A szélét szépen körbenyomkodjuk, hogy díszes legyen. Ezután beleteszünk egy sütőpapírt, amibe valami szemes dolgot töltünk és azzal (vakon) 20-25 perc alatt sütjük meg. Ekkor megkenjük a pite belsejét tojássárgájával és még egy percre visszatesszük a sütőbe. Éppen csak rászáradjon a tojás. (Ez nem engedi átázni a tölteléktől a tésztát.) Közben elkészítjük a tölteléket: Ehhez szükséges: 25 dkg bacon szalonna (szeletelt) 2 nagy fej vöröshagyma 2-3 ek. étolaj 2-3 db paradicsom 6 ek. főzőtejszín só bors Elkészítése: Az étolajon kiolvasztjuk az összevágott bacont, majd rátesszük a hagymakarikákat és megpirítjuk. Kihűtjük, majd a közben megsült piteformába öntjük. Karikázunk rá paradicsomot, majd 4 db egész tojást ütünk a négy átellenes oldalra. Sózzuk, borsozzuk, majd 6 ek. főzőtejszínt öntünk rá és készre sütjük. Salátával tálaljuk.
(Ha van kisméretű piteformánk, egyszemélyes adagokat is készíthetünk, úgy még gusztusosabb:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jan. 7. 21:27
A szalonnás-tojásos aratási pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.