Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-mákos "kétperces" recept

Almás-mákos "kétperces" recept

Az Almás-mákos "kétperces" hozzávalói:
1 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált mák
1 dl olaj
2,5 dl tejföl
2 közepes alma


Az Almás-mákos "kétperces" elkészítési módja:
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is. Vaníliasodót kínáljunk mellé, jól fog neki állni. :)

Én feleztem az adagot, és 16 cm-es tortaformában sütöttem. A fenti mennyiség a 24 cm-es tortaformába lesz jó. ;) De bátran süthetitek más formában is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-mákos "kétperces" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook