Sajtos kelt gombóc recept


2,5 dl meleg víz
1 csomag szárított élesztő
1 ek cukor
2 tk. só
2 ek. olaj
45 dkg liszt
20-30 dkg sajt (én cheddar sajtot használtam)
A Sajtos kelt gombóc elkészítési módja:
Az összes hozzávalót robotgéppel bedagasztjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak mindent bele és dagasztani, dagasztani, dagasztani min 6 percig. Majd 1 órán át kelesztjük. Addig a sajtot kockára vágjuk. kb. 16-17 db-ra. (Ez az adag egy 24 cm-es formához elég.) Ha a tészta megkelt diónyi darabokat tépünk le belőle, a tenyerünkkel szétlapítjuk és egy kocka sajtot teszünk a közepére. Jól összenyomkodjuk, és gombócot formázunk. A kivajazott sütőformába szorosan egymás mellé helyezzük. Egy kis olvasztott vajjal megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. jan. 2. 21:16
A sajtos kelt gombóc elkészítési módja és hozzávalói.