Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cukkinis-mandulás pite recept

Cukkinis-mandulás pite recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 167 kcal
Zsírtartalom 14,5
Szénhidráttartalom 4 gramm

A Cukkinis-mandulás pite hozzávalói:
1 csapott csésze zabkorpa
1 csapott csésze finomra őrölt mandula
1 1/2 csésze granulált édesítőszer
2 tk fahéj
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
1 csésze olaj
2 tojás
1 közepes cukkini, nagylyukú reszelőn lereszelve
1 tk vaníliaeszencia


A Cukkinis-mandulás pite elkészítési módja:
Előkészítek egy 20x10 cm formát és kizsírozom (vagy sütőpapír). A sütőt 180 fokra melegítem. Egy nagy tálban összekeverem a zabkorpát, a mandulát, az édesítőt, a fahéjat, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport. Egy közepes tálban összekeverem az olajat, a tojást, a cukkinit és a vaníliaeszenciát. A cukkinis keveréket a zabkorpás tálba öntöm. Jól elkeverem. Az így kapott tésztát a sütőformába öntöm. 45 percig sütöm, míg aranybarna nem lesz, ill. addig, míg a beleszúrt fogvájóra már nem tapad a massza.

A mandula helyettesíthető dióval, csak ne legyen előre cukrozott.
Ha diót használunk tegyünk hozzá 1 tk mandulaeszenciát.

Olyan könnyű mint egy piskóta és fantasztikusan fincsi.
A kalória-,szénhidrát-,zsírtartalom az egész adagra vonatkozik.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cukkinis-mandulás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook