Cukkinis-mandulás pite recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
167 kcal
14,5
4 gramm
1 csapott csésze zabkorpa
1 csapott csésze finomra őrölt mandula
1 1/2 csésze granulált édesítőszer
2 tk fahéj
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
1 csésze olaj
2 tojás
1 közepes cukkini, nagylyukú reszelőn lereszelve
1 tk vaníliaeszencia
A Cukkinis-mandulás pite elkészítési módja:
Előkészítek egy 20x10 cm formát és kizsírozom (vagy sütőpapír). A sütőt 180 fokra melegítem. Egy nagy tálban összekeverem a zabkorpát, a mandulát, az édesítőt, a fahéjat, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport. Egy közepes tálban összekeverem az olajat, a tojást, a cukkinit és a vaníliaeszenciát. A cukkinis keveréket a zabkorpás tálba öntöm. Jól elkeverem. Az így kapott tésztát a sütőformába öntöm. 45 percig sütöm, míg aranybarna nem lesz, ill. addig, míg a beleszúrt fogvájóra már nem tapad a massza.
A mandula helyettesíthető dióval, csak ne legyen előre cukrozott.
Ha diót használunk tegyünk hozzá 1 tk mandulaeszenciát.
Olyan könnyű mint egy piskóta és fantasztikusan fincsi.
A kalória-,szénhidrát-,zsírtartalom az egész adagra vonatkozik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: őkinE, 2006. máj. 21. 12:44
A cukkinis-mandulás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.