Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Perzsa joghurtleves recept

Perzsa joghurtleves recept

A Perzsa joghurtleves hozzávalói:
6 dl joghurt,
2 evõkanál tejföl,
2 dl víz,
4 kicsi uborka,
1 evõkanál finomra vágott kapor,
5 dkg lehéjazott, fehér mandula,
5 dkg mazsola,
1 csapott teáskanál só.


A Perzsa joghurtleves elkészítési módja:
Két uborkát meghámozunk és kisebb darabokra vágjuk. Turmixgép poharába tesszük a fele elforgácsolt mandulával, a sóval, a tejföllel és egy deci vízzel. Sûrû, pépes masszává keverjük, ezután pedig felöntjük a joghurttal és a maradék vízzel, valamint beleszórjuk a kaprot is. Az egészet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Lefedve betesszük a hûtõszekrénybe és egy napig hûtjük. Másnap leveses csészékben elosztjuk a maradék héjas, megmosott és kis kockákra vágott uborkát, végül ráöntjük a jégbe hûtött levest, amit elõzõleg jól felkevertünk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A perzsa joghurtleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook