Joghurttorta gyümölccsel recept
75 perc
A Joghurttorta gyümölccsel hozzávalói:
1 kerek
sárga piskótalap
3 pohár (6 dl) tetszés szerinti ízesítésû gyümölcsjoghurt
2 dl tejszín
fél dl tej
1 evõkanál zselatinpor
a joghurtnak megfelelõ gyümölcs és ízlés szerint cukor
kevés gyümölcsszörp.
A Joghurttorta gyümölccsel elkészítési módja:
A krémhez a zselatint kis lábosba szórom és ráöntöm a tejet. Hagyom kicsit ázni, majd állandó keverés közben folyósra melegítem. Közben a gyümölcsjoghurtot tálba öntöm, habverõvel kicsit felkeverem, majd beleforgatom a közben kemény habbá vert tejszínt (ha szükséges, elõzõleg kevés cukorral édesítem), és a zselatinnal az egészet összekeverem. A hûtõszekrénybe teszem, hogy a joghurtkrém kezdjen megszilárdulni. Közben a piskótalapot keresztben úgy vágom ketté, hogy az alsó lap kétszer olyan vastag legyen, mint a felsõ. A felsõ, vékony lapot apróra összevágom és a krémhez keverem. A vastag piskótalap köré készítek egy alufóliaperemet, majd a joghurtkrémet rákenem a tésztára. A közben megmosott, kimagozott és feldarabolt gyümölccsel szépen feldíszítem a torta tetejét, illetve a gyümölcsdarabokat belenyomkodom a krémbe. Jól lehûtve, csak másnap kínálom, cikkekre vágva, a szokásos módon. (Lehet õszibarack-, eper-, málna- és ribizlijoghurtból készíteni) Tálaláskor a joghurtnak megfelelõ gyümölcsszörpöt csurgatok a tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 18:18
A joghurttorta gyümölccsel elkészítési módja és hozzávalói.