Cseresznyetorta recept
90 perc
A Cseresznyetorta hozzávalói:
3 db zsemle (lehet szikkadt, száraz is)
4 dl tej
3 egész tojás
5 evõkanál cukor
5 dkg darált dió
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj vagy margarin
1-1 mokkáskanál reszelt citromhéj és õrölt fahéj
50 dkg cseresznye (lehet befõtt is, de akkor kevesebb cukrot teszek a tésztába)
a tortaforma kenéséhez 2 dkg vaj és kevés liszt.
A Cseresznyetorta elkészítési módja:
A zsemléket lapjában három-négy szeletre vágom és a tejet ráöntöm. Idõnként megforgatom, hogy a nedvesség mindenütt átjárja. Ezután a tojássárgákat, a vajat és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a diót, a zsemlemorzsát és a fûszereket. Az összemorzsolt nedves zsemlével is összekeverem, ezután beleforgatom a kimagozott és apróra vágott cseresznyét. Legvégül adom hozzá a tofásfehérjékbõl vert kemény habot. Egy tortaformát kivajazok és liszttel meghintem, majd beleöntöm a masszát. Tetejét simára egyengetem, és az elõmelegített, forró sütõben közepes lángon megsütöm. A formában hagyom kihûlni, majd a tortalappal együtt csúsztatom tortástálra. Cikkekre vágva kínálom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 18:15
A cseresznyetorta elkészítési módja és hozzávalói.