Sajtos karotta recept
A Sajtos karotta hozzávalói:1 kg karotta (kis sárgarépa)
10 dkg reszelt sajt
2 evõkanál teljes kiõrlésû rozsliszt
3 dkg vaj vagy margarin
4 dl tej
2 tojás
1-1 mokkáskanál currypor
reszelt szerecsendió és törött fehér bors
só; a tepsihez 1 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.
A Sajtos karotta elkészítési módja:
Egy közepes tepsit kikenek olajjal, és meghintem a zsemlemorzsával. A megtisztított sárgarépát egyforma hasábokra vágom és beleterítem a tepsibe. Megsózom és félreteszem. Egy serpenyõben a vajat habzásig hevítem a rozsliszttel. A forró tejjel felengedve állandó keverés közben sûrûre fõzöm. Ezután lehúzom a tûzrõl, beleforgatom a reszelt sajtot és a fûszereket, valamint a közben felvert nyers tojásokat. Ezt a mártást úgy locsolom rá a sárgarépára, hogy az lehetõleg teljesen elfedje az összes répát. Alufóliával befedem a tepsit, és az elõmelegített forró sütõben 30 percig közepes lángon párolom. Végül a fedelét levéve, sárgára pirítom. (Vigyázat! Nem szabad megbarnítani, mert megkeseredhet.)
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 27. 17:50
A sajtos karotta elkészítési módja és hozzávalói.