Rozsos karottaleves recept
A Rozsos karottaleves hozzávalói:25 dkg karotta (kisméretû sárgarépa)
1 tojás
2 evõkanál rozspehely
2 húsleveskocka
2 evõkanál olaj
1 evõkanál korpás liszt
1 teáskanál majoránna
kevés só és törött fekete bors.
A Rozsos karottaleves elkészítési módja:
A megtisztított sárgarépát karikákra vágom. A felforrósított olajon megpirítom, majd ráöntök 8 dl vizet. Beleteszem a húsleveskockákat, és a majoránnával meg a borssal fûszerezve felforralom. 10 percig fõzöm. Közben elkészítem a rozsos galuskát: a tojást habosra verem, belekeverem a korpás lisztet és a rozspelyhet, majd megsózom. A keveréket 10 percig pihentetem, ezután egy mokkáskanállal beleszaggatom a forrásban lévõ levesbe. Öt percnyi fõzés után lehúzom a lángról és máris tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 27. 17:35
A rozsos karottaleves elkészítési módja és hozzávalói.