Majorannás sárgarépafánk recept
A Majorannás sárgarépafánk hozzávalói:Hozzávalók; 50 dkg sárgarépa
2 tojás
1 dl árpapehely
2 dl víz
1 dl tej
1 dkg élesztõ
1-2 evõkanál korpás liszt
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 mokkáskanál törött fehér bors
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
bõ olaj a sütéshez
4 adag fokhagymával ízesített tartármártás.
A Majorannás sárgarépafánk elkészítési módja:
Az árpapehelyre ráöntöm a vizet és 10 percig áztatom. Közben a meglangyosított tejben simára keverem az élesztõt és a cukrot, majd langyos helyen felfuttatom. A megmosott és megtisztított sárgarépát lereszelem, a tojásokat felverem. Egy mély tálban az összes hozzávalót (a majoránnát és a korpás lisztet is) összedolgozom az élesztõvel és megborsozom. (Formázható, de ne legyen kemény a massza.) Sütõserpenyõben kétujjnyi olajat forrósítok, amelybe két teáskanál segítségével beleszaggatom a sárgarépás masszát. Fedõ alatt, közepes lángon sütöm a fánkok egyik oldalát, majd ha az aljuk már pirosra sült, megfordítom, és fedõ nélkül sütöm tovább. Papírtörülközõre vagy itatóspapírra rakom, hogy az a felesleges olajat felszívja. Fokhagymával ízesített tartármártással tálalom. Nemcsak melegen, hanem hidegen is jó.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 27. 17:49
A majorannás sárgarépafánk elkészítési módja és hozzávalói.