Zabpehellyel rakott karfiol recept
A Zabpehellyel rakott karfiol hozzávalói:75 dkg tisztán mért karfiol
10 dkg zabpehely
2 tojás
3 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 evõkanál zsemlemorzsa
5 dkg vaj
késhegynyi tört borókabogyó
1 mokkáskanál törött fehér bors
só.
A Zabpehellyel rakott karfiol elkészítési módja:
A zabpelyhet folytonos keverés közben kis serpenyõben 1 dkg vajon megpirítom. (Nem szabad magára hagyni, mert igen gyorsan megéghet!) Térfogatához képest dupla mennyiségû vízzel leöntöm, és 10 percig duzzasztom. Közben a karfiolt kis rózsáira szedem, megmosom, lecsöpögtetem, majd enyhén sós, forrásban lévõ vízbe téve az újraforrástól számított 5 percig fõzöm. Leszûröm és kihûtöm. Egy tepsit vagy tûzálló tálat 1 dkg vajjal kikenek, beleszórom a zsemlemorzsát, majd a karfiol felét egy sorban elterítem benne. A megmaradt vajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és nagyon finomra vágott hagymát, és belekeverem a tejfölbe. Hozzáöntöm még a felvert tojást, a finomra metélt petrezselyemzöldet és a fûszereket, ezután kettéosztom. Az egyik felébe belekeverem az áztatott zabpelyhet, amit ráöntök a karfiolra. A maradék karfiollal betakarom, és az öntet másik részét pedig rálocsolom az étel tetejére. Elõmelegített, forró sütõbe tolva, szép pirosra megsütöm.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 27. 17:46
A zabpehellyel rakott karfiol elkészítési módja és hozzávalói.