Zabpelyhes húsgombócleves recept
A Zabpelyhes húsgombócleves hozzávalói:15 dkg bármilyen darált
sovány hús (lehet konzerv vagdalt hús vagy fõtt-sült húsmaradék is)
2 evõkanál zabpehely
1 tojás
1 zsemle (vagy 1 szelet kenyér)
1 kis fej vöröshagyma
1 evõkanál korpás liszt
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejföl
1 evõkanál vegeta
kevés só és törött fekete bors.
A Zabpelyhes húsgombócleves elkészítési módja:
A zabpehelyre ráöntök 6 evõkanál vizet. Hozzáadom a felvert tojást, a darált húst, a nagyon apró kockákra vágott zsemlét, a petrezselyemzöld finomra metélt felét, a reszelt vöröshagymát, kevés sót és törött borsot. Az egészet masszává összedolgozom, és 20 percig pihentetem. Közben néhányszor átkeverem. A tejfölt fél dl vízzel és a korpás liszttel simára keverem. 8 dl vizet felforralok a vegetával és kevés törött borssal, majd a nedves (vagy olajos) kézzel formált apró gombócokat beleteszem a forrásban lévõ levesbe. 15 percnyi fõzés után beleöntöm a lisztes tejfölt, és kevergetve jól kiforralom. Végül a lángról lehúzom, beleszórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és befedve hagyom 10 percig, csak azután tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 27. 17:37
A zabpelyhes húsgombócleves elkészítési módja és hozzávalói.