Húsos rántott karfiol recept
A Húsos rántott karfiol hozzávalói:50 dkg tömör karfiolfej,
20 dkg darált hús (bármilyen fajta lehet,
még konzerv vagdalthús is),
15-20 dkg liszt,
2 evőkanál olaj,
1 tojás,
2 dl tej,
2gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só,
a sütéshez bő olaj
A Húsos rántott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt egyforma kis rózsáira szedjük, majd langyos vízben néhány percig áztatjuk, hogy a megbúvó apró kis bogarak kimásszanak belőle. Ezután folyó csapvízben átmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól meg is sózzuk. A tojást habosra felverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a darált húst (vagy a villával egészen péppé tört konzervhúst). Beleöntjük az olajat, belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a sót és a borsot, valamint annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb, tejfölszerű palacsintatésztát kapjunk. A karfioldarabokat először lisztben megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és bő, forró olajba tesszük. Az egyik oldalát fedő alatt sütjük pirosra, ezután megfordítjuk, de már fedő nélkül sütjük tovább. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és melegen tálaljuk. Nagyon jó mellé a meleg kapormártás vagy a hideg kapros majonéz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. márc. 6. 15:40
A húsos rántott karfiol elkészítési módja és hozzávalói.