Halfilé fűszeres sajtmártásban recept
A Halfilé fűszeres sajtmártásban hozzávalói:80 dkg szálka - és bőr nélküli tengeri halfilé,
só,
őrölt fehér bors,
6 dkg vaj,
2 evőkanál finomliszt,
1 gerezd fokhagyma,
3 dl főzőtejszín,
10 dkg fűszeres krémsajt,
finomra vágott kapor és petrezselyem
A tetejére : kb. 10 dkg reszelt sajt
A Halfilé fűszeres sajtmártásban elkészítési módja:
A halat sózzuk, megborsozzuk. Egy akkora tűzálló tálat, amelyikben majd elfér az összes hal egymás mellett, kivajazunk. A többi vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd a halat nagy lángon oldalanként kb. 1 perc alatt elősütjük, majd lecsepegtetjük, és a tűzálló tálba tesszük. A visszamaradó vajban a lisztet a zúzott fokhagymával együtt fél percig pirítjuk ( vigyázzunk, hogy ne barnuljon, maradjon világos ) majd a tejszínnel felöntjük. Pár percig kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Közben a krémsajtot és a zöldfűszereket is adjuk hozzá, enyhén sózzuk, borsozzuk. A mártást tegyük a halak tetejére, és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon addig süssük, amíg a sajt rá nem pírul. Köretnek párolt rizs, és saláta illik a legjobban.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. febr. 21. 19:01
A halfilé fűszeres sajtmártásban elkészítési módja és hozzávalói.