Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Halfilé fűszeres sajtmártásban recept

Halfilé fűszeres sajtmártásban recept

A Halfilé fűszeres sajtmártásban hozzávalói:
80 dkg szálka - és bőr nélküli tengeri halfilé,
só,
őrölt fehér bors,
6 dkg vaj,
2 evőkanál finomliszt,
1 gerezd fokhagyma,
3 dl főzőtejszín,
10 dkg fűszeres krémsajt,
finomra vágott kapor és petrezselyem

A tetejére : kb. 10 dkg reszelt sajt


A Halfilé fűszeres sajtmártásban elkészítési módja:
A halat sózzuk, megborsozzuk. Egy akkora tűzálló tálat, amelyikben majd elfér az összes hal egymás mellett, kivajazunk. A többi vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd a halat nagy lángon oldalanként kb. 1 perc alatt elősütjük, majd lecsepegtetjük, és a tűzálló tálba tesszük. A visszamaradó vajban a lisztet a zúzott fokhagymával együtt fél percig pirítjuk ( vigyázzunk, hogy ne barnuljon, maradjon világos ) majd a tejszínnel felöntjük. Pár percig kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Közben a krémsajtot és a zöldfűszereket is adjuk hozzá, enyhén sózzuk, borsozzuk. A mártást tegyük a halak tetejére, és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon addig süssük, amíg a sajt rá nem pírul. Köretnek párolt rizs, és saláta illik a legjobban.


Kategória: Halas ételek receptjei


A halfilé fűszeres sajtmártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook